Stressz okozta hátfájdalom

A stressz egy feszült tartást eredményez, mely hosszútávon a  hátfájdalom kialakulásához vezethet . Ez egy élettani folyamat, elsődlegesen a mély hátizomzatot érinti, melyek megfeszülnek ha a stressz hormonok elkezdenek termelődni. Mivel ezek a feszes izmok nem tudnak gyorsan ellazulni - hacsak nem kezd el valaki gyorsan mozogni -, egy állandósult hátfájást eredményezhet.  
Stressz okozta hátfájdalom

A stressz egy feszült tartást eredményez, mely hosszútávon a  hátfájdalom kialakulásához vezethet. Ez egy élettani folyamat, elsődlegesen a mély hátizomzatot érinti, melyek megfeszülnek ha a stressz hormonok elkezdenek termelődni. Mivel ezek a feszes izmok nem tudnak gyorsan ellazulni – hacsak nem kezd el valaki gyorsan mozogni -, egy állandósult hátfájást eredményezhet.

Sok esetben ez a stressz okozta  izomfeszültség  állandósulhat is,  szinte nem is érezzük, csak azt vesszük észre, hogy esetleg felhúzott vállakkal ülünk, és tudatosan próbáljuk ellazítani magunkat. Változatos helyeken okozhat  fájdalmat,  de legjellemzőbb a hátfájdalom.

Attól is függ, ki milyen munkát és milyen testhelyzetben végez.

– Az ülőmunkát végzőknél a általában  a nyakat, hátat, vállat érintik, bár a végtagokban is jelentkezhet fájdalom. Az állapoton nem javít  az egész napos helytelen tartás, amely önmagában is terheli a gerincet.

Mit tehetünk?

A  mozgás és a fájdalomcsillapítás segíthet a hátfájdalom megszüntetésében.

Néha viszont olyan nagy a fájdalom, hogy a  mozgás akadályozott.  A lökéshullám terápiás készülék segítheti az ellazulást, beindítja a test öngyógyító mechanizmusait, segít oldani a fájdalmas izomcsomókat, élénkíteni a vérkeringést és az anyagcserét.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Ízületi problémái vannak?

Van rá megoldás! Nézze meg ajánlatunkat!