Nem vagyok beteg….mitől fájhat?

Nem vagyok beteg....mitől fájhat? A  számos oka lehet, de kevesen gondolják, hogy  nem csak elváltozások, betegségek okozhatják a hát-derék -váll fájdalmakat, de  kiválthatja akár a stressz vagy a más helyekről kisugárzó fájdalom is.
Nem vagyok beteg....mitől fájhat?

Nem vagyok beteg….mitől fájhat?

A  számos oka lehet, de kevesen gondolják, hogy  nem csak elváltozások, betegségek okozhatják a hát-derék -váll fájdalmakat, de  kiválthatja akár a stressz vagy a más helyekről kisugárzó fájdalom is.
Lássuk hát ezeket az okokat,  és hogy mit tehetünk ellenük!

1. Ülő munka
A napi kilenc – tíz órás, vagy ülés, a kevés mozgás, és az azonos testtartás túlterheli a gerincet, ami fájdalmat okozhat.
Mit tehetünk?  Esetleg időnként felállunk, megmozgatjuk tagjainkat, testtartást változtatunk. Nagyon fontos a megfelelő ülő alkalmatosság megválasztása is.

2. Rossz testtartás
Az áladósult rossz testtartás miatt a gerinc deformálódhat, a felhúzott, vagy  az előreesett vállak önmagukban is kiválthatják a hátfájást. A görcsösen megmerevedett izmok gyakran tapintható, fájdalmas izomcsomókat idézhetnek elő.  Törekedni kell  a helyes testtartás tudatos begyakorlása, a rendszeres mozgás, benne lazító, nyújtó gyakorlatok végzése.

3. Stressz -sok esetben a rossz testtartás oka
A stressz gyakran hátfájáshoz vezet. A feszültség igen gyakran a váll és nyaktáji izmok merevségét okozza, de a folyamatos ideges állapot a hát bármely részén okozhat kellemetlen tüneteket. Speciális stresszoldással, rendszeres lazítással, pl. légzőgyakorlatokkal, jógával, relaxációval, meditációval segíthetünk,  enyhíthetünk a problémán.

4. Túlerőltetés
A testmozgás fontos, de bemelegítés nélkül, rosszul végezve a gyakorlatokat, sok esetben többet árt mint használ! A túlzásba vitt edzés is problémát okozhat. Izomláz, gyulladás is jelentkezhet a fokozatosság betartása nélküli, túlzásba vitt gyakorlatok miatt. Egy nagyobb cipekedés, hirtelen emelés vagy rossz mozdulat is hasonló kellemetlenségeket okozhat. Esetleg csak rövid ideig tartó húzódás, máskor egy hétnél is tovább tartó komolyabb fájdalmat is okozhat.

Nem vagyok beteg....mitől fájhat?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Ízületi problémái vannak?

Van rá megoldás! Nézze meg ajánlatunkat!