+36 1 / 409-36-43

saxmed@saxmed.hu

1162 Budapest

(Árpádföld), Cserhida u. 8.

Nyitvatartás

Hétfő-Péntek: 10-16 óráig

Segíthetnek a lökéshullámok

BLOG

Mi is az isiász?

Az isiász tünetegyüttes, beleértve a fájdalmat, amelyet a bal, jobb vagy mindkét ülőideg általános összenyomása és/vagy irritációja okozhat. A lökéshullám készülékkel kiválóan lehet e tüneteket enyhíteni

elolvasom »
térdfájdalmak

Miért fájhat a térdünk?

A térdfájás, az ízületi gyulladás és a porckopás igen hasonló betegségek, sok esetben igen hasonlatos tünetekkel. A porckopás pedig az ízületi gyulladás egy fajtájának is tekinthető. Viszont ezek a betegségek más-más korosztályoknál jelentkezhetnek, és mások a kialakulásuknak a rizikófaktorai. Az ízületeket érintő megbetegedések megelőzéséért sokat tehetünk, és kell is tennünk!

elolvasom »
hátfájdalom

Isiászom van?

Az ülőideg-gyulladás – ülőidegzsába – isiász, a nevét az emberi szervezet leghosszabb idegéről, a nervus ischiadicus nevű ülőidegről kapta. Ez a gerinc deréki szakaszából kiinduló, a lábszárba is jelentkező fájdalmak, tünetek együttese.

elolvasom »
Tenisz és golfkönyök fájdalom
könyökfájdalmak

Teniszkönyök mint háziasszony betegség?

Sokan azt gondolják, ez a probléma egy sportsérülés miatt alakulhat ki, de ez egy nagy tévedés! A „teniszkönyököt” akár háziasszony könyöknek is hívhatnánk, mivel kialakulásában a könyököt mozgató, de a kéz hozzá kapcsolódó manipulációs izomzatának a túlterhelése áll a keletkezés hátterében.

elolvasom »
Segítség, fáj a térdem!!
térdfájdalmak

Segítség, fáj a térdem!!

Már fiatal korban jelentkezhetnek a fájdalmak, nem szabad elbagatelizálni, mert a kezeletlen térdproblémák az ízület maradandó károsodását okozhatják. A térdfájdalom bármilyen életkorban kialakulhat, fiatal korban inkább sportolás vagy egyéb fizikai igénybevétel kapcsán alakul ki, míg idősebbeknél a fájdalom oka leggyakrabban az ízületek kopása.

elolvasom »
Sarokfájdalom
sarok-talpfájdalom

Sarokfájdalom

A sarokfájdalom  kellemetlen,  és fájdalmas probléma, de sok  esetben könnyen orvosolható.  A fájdalmak oka legtöbb esetben mechanikai okok miatt következik be, de lehetséges komolyabb betegség is, pld.:  a háttérben arthritis, fertőzések, autoimmun- és neurológiai problémák, trauma, csontritkulás és más csontbetegségek is.

elolvasom »
Sarkantyú
sarok-talpfájdalom

Sarkantyú

A sarkantyú meghatározás alatt a sarokcsont csontkinövését kinövését értjük, melynek hátsó és talpi típusát különböztetjük meg elhelyezkedésük szerint.

elolvasom »
Térdfájdalom
lökéshullám kezelés

A lökéshullám kezelés

A lökéshullámok az izmokat is fellazítják, oldják a görcsös, letapadt részeket, ezért mérséklődik a fájdalom is. Növelik a keringést, javítják az anyagcserét is, elősegítve ezzel a panaszok enyhülését, megszüntetését.

elolvasom »
Lumbágó vagy derékzsába
hátfájdalom

Lumbágó vagy derékzsába

Az egyik leggyakoribb mozgásszervi betegség,  mely igen intenzív deréktáji fájdalommal jár. Nem csak az idősek problémája, a fiatalokat is érinthet, mivel a többség  mozgásszegény életmódot folytat, és ami még fokozza a kialakulás lehetőségét, helytelen testtartásban a nap nagy részét ülő helyzetben töltik.

elolvasom »
Az Achilles-ín gyulladás, szakadás
sarok-talpfájdalom

Az Achilles-ín gyulladás, szakadás

Az Achilles-ín a legnagyobb az emberi testben lévő inak közül,  igen sérülékeny, és a leggyakrabban sérülő, elszakadó ín. A sportolók  vannak leginkább kitéve ennek az ínnak az elszakadásától, ez a sérülés, rögtöni orvosi ellátást igényel. Az Achilles-ín gyulladása még gyakoribban előforduló betegség.

elolvasom »
Az isiász okozta hátfájdalom
isiász

Az isiász okozta hátfájdalom

Milyen is ez a fájdalom? Szaggató, hasogató hátfájás, és lábszárfájdalom. Amennyiben csak kismértékű, esetleg úgy gondoljuk izomláz, mintha a fenékben, és a lábakban az izmok túl feszesek, rövidek lennének.

elolvasom »
Artrózis miatti térdfájdalom
térdfájdalmak

Artrózis miatti térdfájdalom

Az artrózis – ízületi porckopás – napjaikban már szinte népbetegség lett. Sajnos, már egyre fiatalabb életkorban jelentkezik, de az 50-es  korosztályú emberek többségénél már enyhébb, vagy súlyosabb formában.

elolvasom »
Stressz okozta hátfájdalom
hátfájdalom

Stressz okozta hátfájdalom

A stressz egy feszült tartást eredményez, mely hosszútávon a  hátfájdalom kialakulásához vezethet . Ez egy élettani folyamat, elsődlegesen a mély hátizomzatot érinti, melyek megfeszülnek ha a stressz hormonok elkezdenek termelődni. Mivel ezek a feszes izmok nem tudnak gyorsan ellazulni – hacsak nem kezd el valaki gyorsan mozogni -, egy állandósult hátfájást eredményezhet.  

elolvasom »
Nem vagyok beteg....mitől fájhat?
hátfájdalom

Nem vagyok beteg….mitől fájhat?

Nem vagyok beteg….mitől fájhat?
A  számos oka lehet, de kevesen gondolják, hogy  nem csak elváltozások, betegségek okozhatják a hát-derék -váll fájdalmakat, de  kiválthatja akár a stressz vagy a más helyekről kisugárzó fájdalom is.

elolvasom »
Videó a kezelésről
könyökfájdalmak

Videó a kezelésről

Tenisz és golfkönyök fájdalom ellen.
Angol nyelvű videó a termék használatáról – Tanácsadó ortopéd sebész beszél a Tenease-ről, a tenisz könyök kezeléséről

elolvasom »

Lökéshullám terápiás készülékek


A készülék ortopédsebészek által kifejlesztett orvostechnikai, és egyben gyógyászati segédeszköz, mely jelentős segítség lehet, felhasználva a lökéshullám terápia hatását, melyet sikeresen alkalmaznak kórházakban, rendelőkben.