Mi is az a lökéshullám-terápia és mire használható?


Különféle fizikai energiák a gyógyászatban is jól hasznosíthatók, ilyenek például a lökéshullámok, melyek tulajdonképpen nagy erejű hanghullámok. Ezeket a hullámokat a bőrfelszín közelében létrehozva, a környező szövetek károsítása nélkül célzottan a problémás testtájékra irányítják, így különböző gyógyulási folyamatok indulnak el a kezelt területeken.Hogyan működik a lökéshullám terápia?


A fájdalom elektromos impulzusok formájában jut a perifériás idegekből a gerincvelőbe, onnan az agyba. Ha a fájdalom helyén alkalmazott szabályozott rezgéssel kölcsönhatásba lépünk a fájdalmat vezető idegrostokkal, befolyásolni tudjuk az ingervezetést, így csökkenthetjük a fájdalomérzetet („kapuelmélet”).

A készülék nagyfrekvenciás rezgéseket kelt, amelyek lökéshullámként haladnak az ülőidegig. A rezgések hatékonyan zavarják a fájdalomérzet terjedését, blokkolják az ingerület agyba jutását.

A lökéshullám terápiát több mint 20 éve alkalmazzák a fájdalom csillapítására.


Mi a hatása a lökéshullám terápiának?


A lökéshullámokra a szervezet azonnal reagál. A vérkeringés árama megnő, vele együtt beindul a nyirokkeringés, felgyorsul a szövetekben az anyagcsere. Ez felgyorsítja az emberi test természetes gyógyulási mechanizmusát (öngyógyító mechanizmus) A kezelt területet körülvevő izmokat is megdolgozzák, és görcsös feszülésük oldódik. Ezért mérséklődik a fájdalom is. Segítik a káros lerakódások, a meszesedés feloldását, eltávolítását,  javítják a vérellátást, fellazítják az izmokat, és visszaadhatják az inak, ízületek rugalmasságát

A kezelés óriási előnye, hogy nem igényel gyógyszeres támogatást, kivételesen hatékony alternatívája lehet a konzervatív gyógymódoknak és kockázatmentes! A terápia eredményessége már néhány kezelés után érezhető, de a teljes kúrához  2-4 hetes kezelésre is szükség lehet.


 Kezelési területek:

-          Izomfájdalom

-          Teniszkönyök

-          Golfkönyök

-          Sarok sarkantyú (sarokcsont sarkantyú)

-          Talp –és sarokfájdalom

-          Váll fájdalom ( meszes váll, fájdalmas trigger pontok, izomcsomók )

-          Térd problémák pl.: ugrótérd

-          Isiász

-          Hátfájdalom


Lökéshullám pozitív hatásai:

  • vérkeringés fokozódása,
  • anyagcsere javulás,
  • izomlazítás : a kötött izomzat lazulása,  a triggerpontok  -  görcsös csomók az izomzatban  - oldása,
  • a kötőszövet –fascia-  lazítása,
  • káros lerakódások /meszesedésből, kopásból adódó/ oldása
  • öngyógyító mechanizmusok beindulása a szervezetben,
  • közvetlen fájdalomcsillapítás,
  • mozgékonyság fokozás,

Elérhetőségeink

Kérdése van?
Keressen minket az álábbi elérhetőségeinken:

1162 Budapest (Árpádföld), Cserhida u. 8.

+36 1/409-36-43

info@lokeshullamok.hu