Sarkantyú

2019-05-03 13:45:25

Sarok-talpfájdalom

Sarkantyú

A sarkantyú meghatározás alatt a sarokcsont csontkinövését kinövését értjük, melynek hátsó és talpi típusát különböztetjük meg elhelyezkedésük szerint.

 A hátsó tipusút Haglund-saroknak nevezik, kialakulását a  rosszul megválasztott lábbeli okozza.  A másik ok a túlsúly. Leggyakoribb tünet a sarokfájdalom. A cipő nyomja a sarkat, mely kivörösödéshez, gyulladáshoz, fájdalomhoz vezethet. A talpi sarkantyú a sarokrész belső oldalán okozza a legfőbb fájdalmat és duzzanatot.

 A talpi tipus a  (exostosis calcanei, talpi sarkantyú) a sarokcsont talpi felszínén keletkezik. Különböző láb deformitások, és statikai problémák okán alakul ki, a talpon lévő kötőszövetes bőnye feszül, mely a sarokcsont csonthártyáját irritálhatja, és hosszabb távon ez csontkinövés eredményez. Ennél a tipusú problémánál minden lépés fájdalommal járhat, hisz minden mozdulat nyomást gyakorol a begyulladt csontra és csonthártyára.
Kapcsolódó bejegyzések, amelyek érdekelhetik

Az Achilles-ín gyulladás, szakadás

2019-07-17 11:12:43

Az Achilles-ín gyulladás, szakadás Az Achilles-ín a legnagyobb az emberi testben lévő inak közül,  igen sérülékeny, és a leggyakr ...

Bővebben

Sarokfájdalom

2019-05-03 12:42:16

Sarokfájdalom:mi okozhatja? A sarokfájdalom  kellemetlen,  és fájdalmas probléma, de sok  esetben könnyen orvosolható.   ...

Bővebben

Elérhetőségeink

Kérdése van?
Keressen minket az álábbi elérhetőségeinken:

1162 Budapest (Árpádföld), Cserhida u. 8.

+36 1/409-36-43

info@lokeshullamok.hu